hirdetés
Nyitólap » Regon » Regon hírek » 55 éves a Szabolcs Néptáncegyüttes
55 éves a Szabolcs Néptáncegyüttes
2012. május 10., 14:12| cikkvideo
Nyomtatóbarát verzió   Hír küldése e-mailben
 
55 éves a Szabolcs Néptáncegyüttes
Idén 55 éves a Szabolcs Néptáncegyüttes. Ez alkalomból május 19-én „A vásárban” címmel szerveznek két félidős jubileumi gálaműsort a megye lakói számára.

Bíró József művészeti vezető kiemelte, hogy a születésnapi műsor kísérő programmal színesedik. Délelőtt 10 órától a Bujtosi Szabadidő Csarnokban az Aranykapu Népművészeti Egyesület a megyei Népművészeti Egyesülettel karöltve Népművészeti Kirakodóvásárt és Kismesterség Bemutatót rendeznek, aminek keretében Táncház is várja az érdeklődőket.

Ezt követően délután 5 órakor veszi kezdetét a jubileumi gálaműsor, amelyet két félidőre terveztek. Az első részben régi táncokat elevenítenek fel.

Megpróbáltunk olyan tematikát felépíteni, amelyben az elmúlt évek koreográfusi és együttesvezetői nemzedékének a művei elevenednek meg vásári hangulattal fűszerezve – hangsúlyozta Bíró József a Szabolcs Néptáncegyüttes művészeti vezetője.

A második részben Győrfalvi Katalinra emlékeznek, ahol a nemrég elhunyt koreográfusnő műveiből adnak elő egy összeállítást. A gálaműsor ezen része az elsőtől eltérően egy komolyabb hangvételű táncházi előadás lesz.

megyehirek.hu


Bookmark and Share
Nyomtatóbarát verzió  Hír küldése e-mailben
hirdetés
Mondja el véleményét!
Nincs hozzászólás.
Ez a véleményem:
Név:

E-mail cím (mások nem látják):

Vélemény:

hirdetés
Custom Search
hirdetés

hirdetés