hirdetés
Nyitólap » Megyén túl » Rakonczay Gábor felesége elmesélte mi történt férjével
Rakonczay Gábor felesége elmesélte mi történt férjével
2012. március 26., 11:45| cikkvideo
Nyomtatóbarát verzió   Hír küldése e-mailben
 
Rakonczay Gábor felesége elmesélte mi történt férjével
A borulás után megszűnt Rakonczay Gábor kapcsolata a külvilággal, találkozott más hajókkal, de egyik sem közelített hozzá.

Rakonczay Gábor kikötött a közép-amerikai Antigua szigetén - jelentette be a magyar sportoló felesége, Rakonczay Viktória.

Az asszony a 180 percben elmondta: férje vasárnap este hívta fel egy vitorlás hajóról kölcsönkapott telefonnal. A férfi beszámolt róla, hogy az utolsó, februári telefonbeszélgetés után egy nappal felborult, a kabinba nagy mennyiségű víz került, ami tönkretette az összes műszert, így a műholdas telefonja is elázott. A borulás után a hajót csak nagy küzdelmek árán sikerült visszaállítani eredeti pozíciójába, egyedül a vízálló GPS maradt működőképes, azzal tudott navigálni.

Rakonczay Gábor
a telefonos kapcsolat elvesztése utáni hetekben találkozott más hajókkal, de egyik sem közelített hozzá. „Ez nagyon furcsa, nagyon szokatlan, általában a hajósok, ha összetalálkoznak, mindig kommunikálnak pár szóban egymással, hogy mindkét fedélzeten minden rendben van-e” – mondta a feleség.

Rakonczay Viktória hangsúlyozta, már az is rekord, hogy férje egyedül kenuzva elsőként szelte át az Atlanti-óceánt, az pedig, hogy a tervezettnél jó húsz nappal korábban, hatvan nap alatt érte el célját, olyan teljesítmény, amit várhatóan évtizedekig nem tud senki megdönteni. A feleség azt is elmondta, nagy kő esett le a szívéről azzal, hogy férje épségben elérte az óceán túlpartját. Viktória a tervek szerint kedden utazik férje után, és a héten hazatérnek Magyarországra.

Rakonczay Gábor végül 80 helyett 60 nap alatt szelte át egyedül kenuval az Atlanti-óceánt.

hirado.hu


Bookmark and Share
Nyomtatóbarát verzió  Hír küldése e-mailben
hirdetés
Mondja el véleményét!
Nincs hozzászólás.
Ez a véleményem:
Név:

E-mail cím (mások nem látják):

Vélemény:

hirdetés
Custom Search


hirdetés

hirdetés