hirdetés
Nyitólap » Megyén innen » Megnyitja kapuit a balsai ökoturisztikai látogatóközpont
Megnyitja kapuit a balsai ökoturisztikai látogatóközpont
2012. május 14., 07:21| cikkvideo
Nyomtatóbarát verzió   Hír küldése e-mailben
 
Megnyitja kapuit a balsai ökoturisztikai látogatóközpont
Május 18-án kezdi meg működését a balsai Tisza-parton felépített ökoturisztikai látogatóközpont.

A létesítmény elsősorban a Felső-Tisza és a Bodrog vidékének természeti és kulturális értékeivel szeretné megismertetni az ide érkező turistákat.

A mintegy 50 millió forint európai uniós, hazai és saját forrásból a Balsai Tiszapart Kulturális és Természetvédelmi Nonprofit Kft. által megvalósított fejlesztés célja olyan látogatóközpont működtetése, mely ismeretátadással, szemléletformálással kívánja elősegíteni és biztosítani a két térség természeti, táji és kulturális értékmegőrzését - tájékoztatta Szoboszlai Ottó, a társaság ügyvezetője az MTI-t.

A háromszáz négyzetméter területű, a Tisza partján lévő központot közvetlenül az 1930-ban átadott, a második világháborúban felrobbantott balsai közúti és kisvasúti híd egyik megmaradt pillérje mellé építették. Az átkelő 1944 októberéig - az ország egyetlen kisvasúti Tisza-hídjaként - a nyírvidéki és a bodrogközi kisvasutakat kötötte össze.

A nagyközönség számára hamarosan megnyíló épületben konferenciák tartására alkalmas rendezvénytér mellett büfét és vendégboltot, akadálymentesített vizesblokkokat, illetve információs pontot alakítottak ki.

A látogatóközpont a tiszai és bodrogi vízitúrák egyik csomópontjaként is funkcionálhat, a környékbeli nevezetességekre - a szabolcsi földvárra és a paszabi szőttesházra -, illetve Tokaj és a Tisza közelségére építve komplex turisztikai kínálatot nyújthat a térségbe látogató turistáknak.


Bookmark and Share
Nyomtatóbarát verzió  Hír küldése e-mailben
hirdetés
Mondja el véleményét!
Nincs hozzászólás.
Ez a véleményem:
Név:

E-mail cím (mások nem látják):

Vélemény:

hirdetés
Custom Search
hirdetés

hirdetés